Το δεύτερο τηλεοπτικό ντιμπέιτ για την ηγεσία των Συντηρητικών μεταξύ Ρίσι Σουνάκ και Λιζ Τρας διακόπηκε, μετά από λιποθυμία της παρουσιάστριας Κέιτ Μακ Καν.

Η ξαφνική λιποθυμία της συνοδεύτηκε από ένα δυνατό γδούπο και μετέτρεψε σε θρίλερ το ντιμπέιτ που οργάνωσε η βρετανική εφημερίδα Sun ανάμεσα στους δύο μονομάχους για την ηγεσία των Συντηρητικών, τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, και την πρώην υπουργό Εξωτερικών και «σκληροπυρηνική» Λιζ Τρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το TalkTV, το οποίο συνδιοργάνωσε το πρόγραμμα της Τρίτης το απόγευμα με τη Sun, έγραψε στο Twitter: «Η Κέιτ Μακ Καν λιποθύμησε στον αέρα απόψε και παρόλο που είναι καλά, η ιατρική συμβουλή ήταν ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε με τη συζήτηση. Ζητούμε συγγνώμη από τους θεατές και τους ακροατές μας».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς ο Ρίσι Σουνάκ και η Λιζ Τρας συζητούσαν για τους φόρους, τη χρηματοδότηση του NHS και την οικονομία στη δεύτερη μετωπική τηλεοπτική τους συζήτηση μέσα σε 24 ώρες, ένας δυνατός γδούπος διέκοψε τους δύο αντιπάλους. Η Κέιτ Μακ Καν λιποθύμησε και κατέρρευσε στο στούντιο σε ζωντανή μετάδοση. 

 

Η πρώην υπουργός Λιζ Τρας φαινόταν φανερά ανήσυχη και ακουγόταν να λέει «ω θεέ μου» καθώς έβγαινε από το πλάνο.

Το πρόγραμμα της εκπομπής διακόπηκε, με ένα μήνυμα που εμφανίστηκε στην οθόνη λέγοντας: «Λυπούμαστε για τη διακοπή αυτού του προγράμματος. Εργαζόμαστε σκληρά για να διορθώσουμε το πρόβλημα και θα επιστρέψουμε στον κανονικό προγραμματισμό σύντομα».

Η Κέιτ Μακ Καν επρόκειτο να εμφανιστεί δίπλα στον πολιτικό συντάκτη της Sun, Χάρι Κόουλ, αλλά έγραψε στο Twitter ότι είχε βγει θετικός στον Covid-19 νωρίτερα την Τρίτη.

Ο Ουαλός γραμματέας, Σερ Ρόμπερτ Μπάκλαντ, έγραψε στο Twitter ότι ήλπιζε ότι η Κέιτ Μακ Καν ήταν καλά, ενώ η Αμάντα Μίλινγκ, είπε για τη δημοσιογράφο: «Έκανες εξαιρετική δουλειά. Σου εύχομαι περαστικά».

Οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν να αντικαταστήσουν τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Τόρις, είχαν το πρώτο τους τηλεοπτικό ντιμπέιτ το βράδυ της Δευτέρας, που μεταδόθηκε από το BBC στο Victoria Hall του Stoke-on-Trent.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης