Διάλεξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Γενεύη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 16:26
Διάλεξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Γενεύη
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει στη Γενεύη στις 24 Απριλίου, στις 12.00, ανοιχτή δημόσια διάλεξη στην έδρα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και θα αναφερθεί σε ζητήματα που σχετίζονται με τη μεγάλη σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο έτος στην Κρήτη, όπως επίσης και σε θέματα που αφορούν στις σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις, καθώς και στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται από την Πέμπτη στην Ελβετία, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια λειτουργίας του ορθόδοξου κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ, και για την επέτειο των 20 ετών από την ίδρυση του ινστιτούτου μεταπτυχιακών σπουδών στην έδρα του ίδιου κέντρου.

Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήσει διάλεξη στο πανεπιστήμιο του Φριβούργου Ελβετίας και θα επισκεφθεί την οικουμενιστική κοινότητα του Ταιζέ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη μοναστική κοινότητα.

Εδώ και πέντε δεκαετίες, το οικουμενικό κέντρο στο Σαμπεζύ, ακολουθώντας τη μακρά οικουμενική του παράδοση, υπηρετεί τον σκοπό της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των διαφορετικών χριστιανικών παραδόσεων Ανατολής και Δύσης, όπως επίσης και τη συνεργασία μεταξύ των αυτοκέφαλων ορθοδόξων εκκλησιών. Ιδρυτής του κέντρου υπήρξε ο μακαριστός Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Αθηναγόρας, πιστός διάκονος των οικουμενικών ιδεωδών και της διαχριστιανικής ενότητας.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2017, 16:39