Διαμελισμένα πτώματα 14 ατόμων, 11 ανδρών και τριών γυναικών, εντόπισαν οι αρχές στο εσωτερικό ενός ημιφορτηγού κοντά στο δημαρχείο της Σιουδάδ Μάντε, στην πολιτεία Ταμαουλίπας, στο βορειοανατολικό Μεξικό, σύμφωνα με πηγή της εισαγγελίας.

Στο σημείο βρέθηκε ένα μήνυμα με το οποίο ένα καρτέλ ναρκωτικών ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες, όπως ανέφερε η ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολιτεία Ταμαουλίπας, μεγάλο μέρος της οποίας συνορεύει με τις ΗΠΑ, αποτελεί πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στο καρτέλ του Κόλπου και τους Σέτας, πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων που στρατολογήθηκαν από τους λαθρέμπορους ναρκωτικών ως εκτελεστές τη δεκαετία του 1990 αλλά στη συνέχεια συνέστησαν δική τους συμμορία.

Δέκα πτώματα, ανάμεσά τους αρκετά αποκεφαλισμένα, είχαν ανακαλυφθεί στη Σιουδάδ Μάντε, μια πόλη 100.000 κατοίκων, τον Απρίλιο.

Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο στο Μεξικό σε επεισόδια βίας που αποδίδονται σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που διακινούν ναρκωτικά αφότου ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν κινητοποίησε το στρατό στα τέλη του 2006 για να πατάξει τα καρτέλ αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης