Μία Ρωσίδα που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό Covid-19, έπειτα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη από τις ιαπωνικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική πρεσβεία στην Ιαπωνία.

Η γυναίκα θα διακομισθεί σε νοσοκομείο για να λάβει ιατρική φροντίδα, προσθέτει η ρωσική πρεσβεία σε ανάρτησή της στο Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα αυτή πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος Ρώσος πολίτης που προσβάλλεται από τον νέο κορωνοϊό μετά τα δύο κρούσματα που είχαν εντοπιστεί προηγουμένως στη Ρωσία και ήταν Κινέζοι πολίτες.

Την ίδια ώρα το ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιπλέον 99 κρούσματα του νέου κορωνοϊού διαγνώσθηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έχει τεθεί από τις αρχές του Φεβρουαρίου σε καραντίνα και βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά της Ιαπωνίας.

Με τα νέα κρούσματα ανέρχεται πλέον σε 454 ο αριθμός αυτών που έχουν προσβληθεί από τον ιό στο κρουαζιερόπλοιο από τους 1.723 που έχουν εξεταστεί, προσθέτει το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο το ιαπωνικό Υπουργείο δεν διευκρινίζει αν στον συνολικό αυτόν αριθμό περιλαμβάνονται τα 14 κρούσματα του νέου κορωνοϊού που διαγνώσθηκαν μεταξύ των Αμερικανών που απομακρύνθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα από το πλοίο για να επαναπατριστούν στις ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία έχουν διαγνωσθεί εξάλλου τουλάχιστον 65 κρούσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης