Σε  ένα απομονωμένο συνεδριακό κέντρο το οποίο βρίσκεται στα προάστια της Στοκχόλμης έφτασαν το Σάββατο για να ξεκινήσουν συνομιλίες για τα πυρηνικά, σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου, αξιωματούχοι από την Αμερική και τη Βόρεια Κορέα. 

Η συγκεκριμένη συνάντηση θα είναι η πρώτη επίσημη σε επίπεδο εργασίας από τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν τον Ιούνιο. Τότε οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις, που είχαν παγώσει έπειτα από την αποτυχημένη σύνοδο στο Βιετνάμ τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα αστυνομικοί βρίσκονται στους γύρω δρόμους του κτιριακού συγκροτήματος και έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση σ΄αυτό. 

Το κτιριακό συγκρότημα που βλέπει τη Βαλτική, στο νησί Λιντίνγκο, θα συναντηθούν οι αντιπροσωπείες υπό τον ειδικό επιτετραμμένο της Ουάσινγκτον για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπίγκαν και τον Βορειοκορεάτη Κιμ Μιόνγκ Γκιλ.

Δύο οχηματοπομπές εισήλθαν στο απομονωμένο κέντρο νωρίς το πρωί του Σαββάτου και ένας αξιωματικός της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι μια από αυτές μετέφερε τους βορειοκορεάτες αξιωματούχους. Η άλλη, όπως έγινε γνωστό περιελάμβανε αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποίησε ο Μπίγκαν συνάντηση που είχε την Παρασκευή στο υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπροσωπεία από τη Βόρεια Κορέα έφθασε στη Σουηδία την Πέμπτη μετά την αναπάντεχη ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στις 5 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με αναλυτές που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα των πυρηνικών οι ηγέτες και των δύο χωρών έχουν περισσότερα κίνητρα για την επίτευξη συμφωνίας αν και δεν είναι σαφές εάν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος έπειτα από μήνες έντασης και αδιεξόδων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης