Οι αρχές της κινεζικής επαρχίας Γκουανγκντόνγκ διέψευσαν ότι έχουν την πρόθεση να συγχωνεύσουν εννέα πόλεις του Δέλτα των μαργαριταριών, προκειμένου να σχηματιστεί η πιο σημαντική μεγαλούπολη του κόσμου, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

«Οι πληροφορίες αυτές είναι εντελώς ψευδείς. Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο», δήλωσε ο Γκουό Γουεουέν, εκπρόσωπος της Επιτροπής του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος της επαρχίας, τον οποίο επικαλείται η καθημερινή επίσημη εφημερίδα China Daily.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσιεύματα του τύπου ανέφεραν πρόσφατα την ύπαρξη ενός σχεδίου για τη συγχώνευση εννέα αστικών συγκροτημάτων -μεταξύ των οποίων η Καντόνα και η Σιενζιέν-, του δέλτα του ποταμού των μαργαριταριών, από τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές της Κίνας, αφού υπήρξε μια από τις πρώτες που ανοίχτηκε στις εξωτερικές συναλλαγές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80.

Η νέα μεγαλούπολη, που θα αποτελείται από τις πόλεις Καντόνα, Σιενζιέν, Ζιουχάι, Φοσιάν,Τζιανγκμέν, Ντονγκουάν, Ζιονγκσιάν, Χουιζιού και Ζιαοκίνγκ, θα συνενώνει 42 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με την China Daily.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κινεζικός… «Καλλικράτης», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011, 00:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης