Με δημοσίευμά της, επικαλούμενη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη η εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι διαψεύδεται η πληροφορία περί αιτήματος των αιγυπτιακών αρχών για έκδοση του Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά από την Κύπρο.

«Δεν αληθεύει, δεν έχουμε τέτοιο αίτημα», είναι η δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη όπως τη μεταφέρει η απεσταλμένη της βρετανικής εφημερίδας στη Λευκωσία σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Guardian το απόγευμα της Τετάρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και για να είμαι ειλικρινής, δεν θα ήταν φυσιολογικό να έχουμε τέτοιο αίτημα όταν είναι σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα», προσθέτει ο ίδιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται επίσης στον Αιγύπτιο αεροπειρατή λέγοντας ότι ήξερε καλά την Κύπρο στην οποία ζούσε έως το 1994.

«Μετέπειτα απελάθηκε τρεις φορές με κατηγορίες παρενόχλησης της πρώην συζύγου του. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση επέστρεψε στη χώρα χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τον αεροπειρατή, ανάφερε ότι διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για ξεκάθαρη περίπτωση ψυχολογικά ασταθούς προσωπικότητας. Στην αρχή ήθελε μόνο να δώσει το γράμμα στην πρώην σύζυγό του, ενώ στη συνέχεια άλλαζε συνεχώς τα αιτήματά του.

Πηγή: KYΠΕ/Philenews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης