Διαψεύδει ότι παρέδωσε απόρρητα έγγραφα στην ερωμένη του

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012, 21:21
Διαψεύδει ότι παρέδωσε απόρρητα έγγραφα στην ερωμένη του
Σε πρώτη δημόσια δήλωση μετά την παραίτησή του από το αξίωμα του διευθυντή της CIA ο Ντέιβιντ Πετρέους υποστήριξε ότι δεν έδωσε κανένα απόρρητο έγγραφο στην ερωμένη και βιογράφο του, την Πόλα Μπρόντγουελ.

Ο Πετρέους, παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο HLN και επέμεινε ότι ο λόγος της παραίτησής του ήταν η εξωσυζυγική σχέση και όχι τα ερωτηματικά που προέκυψαν για το ρόλο που διαδραμάτισε η CIA στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης και για το αν υπονομεύτηκε η εθνική ασφάλεια.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πετρέους, πράκτορες που ερευνούν την υπόθεση δήλωσαν σήμερα, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους, ότι δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα ο πρώην διευθυντής της CIA να παρέδωσε απόρρητο υλικό στην Μπρόντγουελ. Η τελευταία δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα αδίκημα και δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη, μέχρι στιγμής, ότι αποκαλύφθηκαν απόρρητες πληροφορίες εξαιτίας της ανάρμοστης σχέσης του Πετρέους. Πηγές που ενημερώθηκαν για τη συνεχιζόμενη έρευνα ανέφεραν ότι το απόρρητο υλικό που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Μπρόντγουελ δεν προερχόταν από τη CIA. Επρόκειτο κυρίως για παλαιά έγγραφα, πριν από το διορισμό του Πετρέους στην ηγεσία της υπηρεσίας, τον Σεπτέμβριο του 2011.

Ως πρώην αξιωματικός του στρατού που υπηρέτησε στην υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών η Μπρόντγουελ είχε την άδεια να χειρίζεται έγγραφα για «ευαίσθητα» ζητήματα. Με τη συγκατάθεσή της άνδρες του FBI ερεύνησαν την Δευτέρα το σπίτι της στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012, 21:23