Διαψεύδει τα περί προσέγγισης για διαπραγμάτευση η πλευρά Καντάφι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, 13:35
Διαψεύδει τα περί προσέγγισης για διαπραγμάτευση η πλευρά Καντάφι
Το καθεστώς της Τρίπολης διέψευσε επισήμως ότι υπήρξε πρόταση του Μουαμάρ Καντάφι προς την αντιπολίτευση για διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητικός αξιωματούχος, το όνομα του οποίου δεν διέρρευσε.

«Πρόκειται για ανοησίες. Είναι τόσο εξοργιστικό να σχολιάζει κανείς τέτοια σκουπίδια», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στην Τρίπολη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι η λιβυκή κυβέρνηση αρνήθηκε ότι είχε συνομιλίες με τους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν ανακοινώσει ότι απέρριψαν πρόταση του λιβυκού καθεστώτος για διαπραγματεύσεις, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες ή την πηγή των πληροφοριών του. Στην συνέχεια, το Al Arabiya μετέδωσε δήλωση του εκπροσώπου του λιβυκού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία, οι κατηγορίες του Εθνικού Λιβυκού Συμβουλίου δεν χρήζουν απαντήσεως.

Στη Βεγγάζη, έδρα της αντιπολίτευσης, το Εθνικό Συμβούλιο απέρριψε κάθε ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, προσθέτοντας ότι εάν ο Καντάφι παραιτηθεί και εγκαταλείψει τη χώρα, δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, 14:01