Πρωτοβουλία ανέλαβαν οι επικεφαλής των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου για να προσκαλέσουν τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε συνάντηση την επόμενη Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πληροφορία αποκαλύφθηκε ύστερα από διαρροή εσωτερικού email της Κομισιόν με το οποίο οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθύνουν πρόσκληση για νέα τετραμερή συνάντηση με σκοπό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ουδέν σχόλιον για την παράταση»

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η θέση της Επιτροπής απέναντι στην πιθανότητα περαιτέρω παράτασης του ελληνικού προγράμματος μετά τον Ιούνιο, εφόσον δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, είπε «πως όλοι εργάζονται πάνω στο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου». Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι πηγές από τις οποίες προέρχονται αυτά τα σενάρια δεν βρίσκονται στις Βρυξέλλες, και εν πάση περιπτώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης