Μία αισιόδοξη είδηση ανακοινώθηκε από την Ιταλία, ενώ η χώρα πλήττεται από τον νέο κορωνοϊό, αφού έγινε γνωστό πως ένας άνδρας ηλικίας 101 ετών πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από μάχη πολλών ημερών για να κρατηθεί στη ζωή.

Τη είδηση ανακοίνωσε η η Γκλόρια Λίζι, αντιδήμαρχος της ιταλικής πόλης Ρίμινι. Ο άνδρας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα μετά τη θετική ένδειξη του τεστ κορωνοϊού και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Πέμπτη, όταν θεραπεύτηκε πλήρως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H «πραγματικά εξαιρετική ανάκαμψή του έδωσε ελπίδα για το μέλλον», δήλωσε η Λίζι. Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος, μιλώντας για τον άνδρα που νίκησε τον κορωνοϊό, ο 101χρονος έφυγε από το νοσοκομείο με την οικογένειά του και «μας δίδαξε ότι για κανέναν το μέλλον του δεν είναι ξεγραμμένο».

Ο άντρας γεννήθηκε το 1919, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της ισπανικής γρίπης, η οποία εκτιμάται ότι έχει σκοτώσει 30 με 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Το Ρίμινι είχε καταγράψει 1,189 περιπτώσεις κορωνοϊού από την Πέμπτη, σύμφωνα με το ιταλικό τμήμα πολιτικής προστασίας.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου ασθενούς από την Ιταλία αναφέρθηκε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης καθημερινής ενημέρωσης για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, λέγοντας: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα, πέραν του ηλικίας 101 ετών Ιταλού που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας γρίπης του 1919 και  πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από αρκετές μέρες πάλης με τον ιό, πήρε εξιτήριο και η πρώτη μητέρα που γέννησε, μαζί με το μωρό της από το Αττικό νοσοκομείο. Τέτοια νέα μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Το μέλλον εξαρτάται από όλους μας».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης