Σκάφη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και εμπορικά πλοία διέσωσαν περίπου 1.000 μετανάστες που επέβαιναν σε τρεις υπερφορτωμένες βάρκες σε απόσταση 30 μιλίων από τις ακτές της Λιβύης και εντόπισαν μέσα σε αυτές το πτώμα ενός άνδρα, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Οι μετανάστες εξέπεμψαν χθες σήμα κινδύνου μέσω δορυφορικού τηλεφώνου και μεταφέρθηκαν σε λιμάνια της Σικελίας, πρόσθεσε η ακτοφυλακή, χωρίς να αναφερθεί στις εθνικότητές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν τρία σκάφη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοφυλακής καθώς και τρία εμπορικά πλοία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική πραγματοποιούν συχνά το επικίνδυνο ταξίδι από τη Λιβύη στη Σικελία προκειμένου να εισέλθουν σε χώρα της Ε.Ε.

Εκτιμάται ότι περίπου 3.500 μετανάστες πνίγηκαν τον περασμένο χρόνο, ενώ περισσότεροι από 170.000 έφθασαν μέσω θαλάσσης στην Ιταλία.

Τουλάχιστον 480 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου κατά τους τρεις πρώτους μήνες εφέτος σε σύγκριση με λιγότερους από 50 την ίδια εποχή πέρυσι, ανακοίνωσε χθες ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Περίπου 1.500 άνθρωποι περισυνελέγησαν από πέντε βάρκες κοντά στις λιβυκές ακτές την περασμένη εβδομάδα.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης