Αντιμέτωπο με τις ροές ανθρώπων που πασχίζουν να ξεφύγουν από την κρίση στη Βενεζουέλα, το Περού πρόκειται από τις 25 Αυγούστου να απαιτεί επίδειξη διαβατηρίου για όσους πολίτες από τη χώρα εκείνη επιθυμούν να εγκατασταθούν στο έδαφός του, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Μάουρο Μεδίνα.

Πάνω από μισό εκατ. πολίτες της Βενεζουέλας, που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω της δεινής οικονομικής και πολιτικής κρίσης που διέρχεται, έχουν καταφύγει στον Ισημερινό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR). Ωστόσο, μόνον το 20% όσων φθάνουν στον Ισημερινό παραμένουν στη χώρα αυτή, με τους υπόλοιπους να συνεχίζουν την περιπλάνησή τους προς το Περού και τη Χιλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προκειμένου να προσφέρουμε τις συνθήκες που εξασφαλίζουν την ασφαλή και συντεταγμένη είσοδο των πολιτών από τη Βενεζουέλα στο Περού, θα είναι υποχρεωτικό από το Σάββατο 25 Αυγούστου να μας παρουσιάζουν διαβατήριο», τόνισε ο Μεδίνα σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν πρόκειται για ένα ξενοφοβικό, εχθρικό μέτρο εθνικών διακρίσεων, αλλά ένα μέτρο που βασίζεται σε λόγους ασφαλείας, διότι είμαστε υποχρεωμένοι να επιβεβαιώνουμε την ταυτότητα όλων των ξένων, όπως και των πολιτών μας, που εισέρχονται στο Περού», πρόσθεσε ο ίδιος.
Μολαταύτα, το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε δύο ημέρες μετά τον κατάλογο που είχε διαβιβάσει στο Περού η Βενεζουέλα με τα ονόματα υπόπτων για συμμετοχή στην πιθανολογούμενη πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Νικολάς Μαδούρο σε στρατιωτική παρέλαση στο Καράκας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης