Έλλειψη βούλησης για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό αποδεικνύουν οι ενέργειες της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, όπως η παράνομη γεώτρηση στα Κατεχόμενα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι «η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία παρανομούν, προχωρώντας σε γεώτρηση στην κατεχόμενη περιοχή της Αμμοχώστου» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προβαίνει στις δέουσες παραστάσεις και διαβήματα για αυτήν τη νέα παράνομη ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος και της γείτονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση γιατί παραμένουμε στον διάλογο για λύση του Κυπριακού, εφόσον η τουρκική πλευρά έχει έλλειψη βούλησης για λύση, ο κ. Στεφάνου απάντησε ότι «από τη στιγμή που τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν την επίλυση του Κυπριακού και την επιδιώκουν, όπως κι εμείς, μέσα από το διακοινοτικό διάλογο, ενόσω υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρχει και για να συνεχίζεται ο διάλογος, δεν είμαστε εμείς που θα διακόψουμε τον όποιο διάλογο και την όποια προσπάθεια για επίτευξη λύσης».

Είναι μέσα από τις συνεχείς πρωτοβουλίες και τη συνεχή προσπάθεια της ελληνοκυπριακής πλευράς που επιδιώκεται, είτε η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, που να στηρίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, είτε το να εκτίθεται η άλλη πλευρά για την έλλειψη βούλησης για επίτευξη μιας τέτοιας λύσης, κατέληξε.

Αντιδράσεις και διαβήματα γίνονται και από τα πολιτικά κόμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης