Η ημερίδα για τις δυνατότητες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, που διοργάνωσε στη Φρανκφούρτη το περιοδικό «Economist», δίνει αφορμή στον γερμανικό Τύπο για ποικίλες εκτιμήσεις εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

«Στον αγώνα της για ελάφρυνση του χρέους η Αθήνα έχει πλέον με το μέρος της και το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Γι’ αυτό και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μη δημοφιλών αποφάσεων ακόμα και πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ναι μεν δεν ήταν παρών στην ημερίδα της Φρανκφούρτης, όμως διάφοροι ομιλητές απευθύνθηκαν σ’ αυτόν και φάνηκε ξεκάθαρα ότι βρίσκεται όντως σε δύσκολη θέση» επισημαίνει η «Die Welt» στη διαδικτυακή της έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέλος του προεδρείου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ εξέφρασε τη λύπη του, επειδή στο τελευταίο Eurogroup δεν υπήρξε σαφής τοποθέτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, και προειδοποίησε ότι η αναβολή των σχετικών αποφάσεων κατά έναν χρόνο, ώστε να διεξαχθούν πρώτα οι γερμανικές εκλογές όπως επιθυμεί ο Σόιμπλε, θα κόστιζε ακόμα περισσότερο. «Εάν και πώς ο Σόιμπλε θα βρει τρόπο να ξεπεράσει τον κάβο θα φανεί στις 15 του μηνός, στο επόμενο Eurogroup» καταλήγει η «Die Welt».

ΠΗΓΗ: dw.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης