«Δεν μπορούμε πλέον να παραμένουμε στην παραδοσιακή συζήτηση περί επέμβασης ή μη επέμβασης» δηλώνει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καλώντας στη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS) που καταλαμβάνουν εδάφη, τρομοκρατούν και σφαγιάζουν στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας.

Σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα «Le Monde», ο Ολάντ δεν έδωσε ένα χρονικό στίγμα για την πραγματοποίηση διεθνούς συνόδου, ούτε και ποιοι θα προσκληθούν, ωστόσο τόνισε πως χρειάζεται μία συνολική στρατηγική για να αντιμετωπιστούν οι τζιχαντιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να εκπονήσουμε μια συνολική στρατηγική για να πολεμήσουμε αυτή την οργάνωση, η οποία είναι δομημένη, έχει σημαντική χρηματοδότηση, πολύ εξελιγμένα όπλα και απειλεί χώρες όπως το Ιράκ, η Συρία και ο Λίβανος» επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.

Οι δηλώσεις Ολάντ έρχονται στη σκιά του σοκ που έχει προκαλέσει παγκοσμίως το βίντεο αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές στο έδαφος του Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης