Διεθνής Αμνηστία: Ο κόσμος «πιο σκοτεινός» μετά την εκλογή Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 10:29
Διεθνής Αμνηστία: Ο κόσμος «πιο σκοτεινός» μετά την εκλογή Τραμπ
Για δηλητηριώδη ρητορική της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο η Διεθνής Αμνηστία.

Κατά τον Οργανισμό, η εν λόγω καμπάνια «είχε ως συνέπεια τη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας τάσης διχαστικής πολιτικής το 2016».

Έτσι, ο κόσμος έγινε πιο «σκοτεινός», υποστηρίζει η διεθνής οργάνωση.

Στην ετήσια αναφορά της, που καλύπτει 159 χώρες, η Διεθνής Αμνηστία διαπιστώνει ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ισότητα δέχθηκαν επιθέσεις από πολιτικούς που διεκδίκησαν την εκλογή τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Τραμπ, ο οποίος ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

«Η δηλητηριώδης προεκλογική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί παράδειγμα μιας παγκόσμιας τάσης για την υιοθέτηση επιθετικής και διχαστικής πολιτικής» αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης που εκδόθηκε στο Παρίσι. Ο κόσμος, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, «έγινε πιο σκοτεινός... και ασταθής», με τη ρητορική του μίσους για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ.

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι δηλωτικές (...) ότι ο Τραμπ προτείνει την υιοθέτηση μιας εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα υποβαθμίσει σημαντικά την πολυεθνική συνεργασία και θα οδηγήσει σε μία εποχή μεγαλύτερης αστάθειας, αλλά και αμοιβαίας καχυποψίας» προσθέτει η Διεθνής Αμνηστία.

Από τη μεριά του, ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι η άμεση προτεραιότητά του είναι η προστασία των ΗΠΑ από την τρομοκρατία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 13:16