Μεγάλη ανακούφιση ένιωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Βan Ki Moon, για την επιστροφή της αγωνίστριας- για την ανεξαρτητοποίηση της Δυτικής Σαχάρας- Aminatou Haidar, στην πατρίδα της.

Ο κ. Moon ανέφερε ότι αισθάνεται μεγάλη ανακούφιση που η κ. Haidar βρίσκεται πλέον στο σπίτι της στη Λααγιούν, μετά το τέλος της έντασης που την οδήγησε να κάνει απεργία πείνας για περισσότερο από ένα μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ευχαρίστησε επίσης την κυβέρνηση του Μαρόκου για την ανθρωπιστική μεταχείριση της Haidar και κάλεσε να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση της διένεξης για την Δυτική Σαχάρα – περιοχή που διεκδικείται από το Μαρόκο και το Μέτωπο Πολισάριο από την δεκαετία του 1970.

Η Haidar διήνυσε 32 ημέρες απεργίας πείνας όταν της επετράπη, την Πέμπτη, να επιστρέψει στη Λααγιούν από τη νήσο Λανθαρότε.

Η Haidar είχε ταξιδέψει για να προβάλει το αίτημα της ανεξαρτητοποίησης της Δυτικής Σαχάρας, η οποία προσαρτήθηκε από το Μαρόκο, μόλις η πρώην αποικιοκρατική επικυρίαρχος της περιοχής Ισπανία αποχώρησε το 1975.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Στο νοσοκομείο η ακτιβίστρια του αεροδρομίου Lanzarote, Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009, 12:37

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης