Διεθνής διάσκεψη για το κλίμα: Έκκληση Ολάντ για επίτευξη συμφωνίας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015, 20:19
Διεθνής διάσκεψη για το κλίμα: Έκκληση Ολάντ για επίτευξη συμφωνίας
Έκκληση προς τις 195 χώρες που συμμετέχουν στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι (COP21) «να ξεπεράσουν τα επί μέρους συμφέροντα», για να επιτύχουν μία συμφωνία κατά τη δεύτερη και αποφασιστικής σημασίας εβδομάδα των διαπραγματεύσεων, απηύθυνε το Σάββατο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ

«Απευθύνω ενώπιόν σας έκκληση ώστε να κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε τα συμφέροντα των περιοχών, των χωρών, τα συμφέροντα που αφορούν στο επίπεδο ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος του πλανήτη στο σύνολό του» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ζητώ από εκείνους που θα ήθελαν να θέσουν πολύ υψηλούς στόχους να προσέξουν να μη θεωρήσουν ότι το δίκαιο είναι μόνο με το μέρος τους. Όσο για εκείνους που θα ήθελαν να αρκεσθούν στο μίνιμουμ, κινδυνεύουν να έχουν το μάξιμουμ των καταστροφών» διεμήνυσε.

Με την ομιλία του, ο Φρανσουά Ολάντ έκλεισε μία «ημέρα δράσης» τοπικών κοινοτήτων, επιχειρήσεων, συνδικάτων και οικονομικών και επιστημονικών θεσμών που έχουν κινητοποιηθεί στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σήμερα, οι διαπραγματευτές των 195 χωρών που συμμετέχουν στις συνομιλίες παρέδωσαν στην προεδρία της COP21 σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα χρησιμεύσει ως βάση για τις συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Ο στόχος είναι οι εργασίες της διάσκεψης να ολοκληρωθούν στις 11 Δεκεμβρίου με την επίτευξη διεθνούς συμφωνίας, η οποία θα επιτρέπει τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας της Γης κατά 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015, 20:24