Καταδίκασε ομόφωνα η διεθνής κοινότητα την επίθεση αυτοκτονίας σε εστιατόριο της Καμπούλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 13 ξένοι υπήκοοι.

«Αυτές οι επιθέσεις που έχουν στόχο αμάχους είναι απολύτως απαράδεκτες και αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταδικάζω σθεναρά αυτήν τη φρικτή και αδικαιολόγητη βία» ανέφερε από τη μεριά της η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Κάθριν Άστον.

Δήλωση για την επίθεση έκανε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς ένας από τους νεκρούς είναι ο αντιπρόσωπος του Ταμείου στο Αφγανιστάν Ουάμπελ Αμπντάλα. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε την είδηση τραγική και πρόσθεσε πως όλοι στο ΔΝΤ είναι συντετριμμένοι.

«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στην οικογένεια και στους φίλους του Ουάμπελ και στα άλλα θύματα αυτής της επίθεσης» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς σημείωσε πως η επίθεση «επιβεβαιώνει την ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής στο Αφγανιστάν» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σχηματίσει κοινό μέτωπο «εναντίον των δυνάμεων του κακού, τόσο στο Αφγανιστάν όσο και αλλού στον κόσμο».

Την επίθεση καταδίκασε σήμερα ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν κάνουν αρκετά για να καταπολεμήσουν την ένοπλη βία.

Όπως είπε, «αν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θέλουν να είναι ενωμένες και εταίροι με τον αφγανικό λαό, πρέπει να βάλουν στόχο την τρομοκρατία».

Διαβάστε επίσης: Στους 21 οι νεκροί στην Καμπούλ
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, 09:51

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης