Η διεθνής Ομάδα Επαφής που αποτελείται από ευρωπαϊκές και λατινοαμερικανικές χώρες, ζήτησε τη διεξαγωγή «ελεύθερων προεδρικών εκλογών» στη Βενεζουέλα.

Μετά την πρώτη σύνοδο της στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, η ομάδα «κάλεσε για τη διαμόρφωση μιας κοινής διεθνούς προσέγγισης για την υποστήριξη μιας ειρηνικής, πολιτικής, δημοκρατικής και αμιγώς βενεζουελανής επίλυσης της κρίσης, που θα αποκλείει τη χρήση βίας, μέσω ελεύθερων, διαφανών και αξιόπιστων προεδρικών εκλογών, μe βάση το Σύνταγμα της Βενεζουέλας», αναφέρει το ανακοινωθέν της συνόδου που υπογράφουν όλες οι συμμετέχουσες χώρες, με εξαίρεση τη Βολιβία και το Μεξικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα αναφέρεται ότι η ομάδα των χωρών αυτών θα στείλει μια τεχνική αποστολή στη Βενεζουέλα για να βοηθήσει στην διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και να στηρίξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών το συντομότερο δυνατόν.

Νωρίτερα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι διαβεβαίωσε πως η διεθνής Ομάδα Επαφής που συγκροτήθηκε από την ΕΕ, προωθεί μια ειρηνική και πολιτική λύση στην κρίση, προσθέτοντας πως μια απόφαση θα πρέπει τελικώς να έρθει από τον βενεζουελανό λαό.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης