«Μάλλον διεφθαρμένους» θεωρούν τους πολιτικούς τα 3/4 των Γάλλων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα. Η δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε η εταιρία δημοσκοπήσεων TNS Sofres για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Canal+, έδειξε έναν αυξημένο κυνισμό μετά τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στη Γαλλία στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί που φέρεται ότι χρηματίζονταν.

Από τους 1.000 ερωτηθέντες, το 72% απάντησε ότι θεωρεί τους πολιτικούς «μάλλον διεφθαρμένους», αύξηση κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούλιο του 2010. Μόνο το 19% απάντησαν ότι θεωρούν τους πολιτικούς «μάλλον έντιμους». Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς είναι εντονότερη μεταξύ νέων ανθρώπων, με το 83% των ψηφοφόρων κάτω των 35 ετών να τους χαρακτηρίζει διεφθαρμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένα κόμμα δεν θεωρείται άξιο εμπιστοσύνης για να πατάξει την διαφθορά. Μόνο το 15% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται το κόμμα του προέδρου Νικολά Σαρκοζί για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της δωροδοκίας, σε σύγκριση με 26% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τους Σοσιαλιστές.

Μάλιστα, πολλά μέλη ή πολιτικοί σύμμαχοι του κυβερνώντος κόμματος UMP κατηγορούνται ότι χρηματίζονταν για να χρηματοδοτούν τις πολιτικές τους εκστρατείες. Οι Σοσιαλιστές έχουν επίσης εμπλακεί σε σκάνδαλα κυρίως στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, δηλαδή την τελευταία φορά που βρίσκονταν στην προεδρία υπό τον εκλιπόντα Φρανσουά Μιτεράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης