Διέκοψε την απεργία πείνας ο ηγέτης της σερβικής αντιπολίτευσης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Απριλίου 2011, 21:52
Διέκοψε την απεργία πείνας ο ηγέτης της σερβικής αντιπολίτευσης
Η ηγέτης του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Σερβία, ο Tomislav Nikolic, τερμάτισε σήμερα την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει πριν από εννέα ημέρες χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει οποιαδήποτε υπόσχεση εκ μέρους των αρχών για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, όπως επιθυμούσε.

Ο 59χρονος Nicolic βγήκε σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο, όπου είχε εισαχθεί πριν από μία εβδομάδα, και πήγε σε μια θρησκευτική λειτουργία, με την ευκαιρία του Πάσχα των ορθοδόξων, όπου έφαγε ένα αυγό, τερματίζοντας με αυτό τον τρόπο την απεργία πείνας, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Σερβικού Κόμματος της Προόδου (SNS, εθνικιστική δεξιά), ο Vladimir Bozovic.

Η σκηνή έλαβε χώρα στην παρουσία του Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, Ειρηναίου, ο οποίος είχε προτρέψει πολλές φορές τον Nicolic, που δηλώνει βαθιά πιστός, να διακόψει το κίνημά του, δήλωσε η ίδια πηγή. Ο ίδιος απέφυγε επιμελώς τους δημοσιογράφους εγκαταλείποντας το κτίριο.

Ο Nicolic είχε προκαλέσει έκπληξη και αμηχανία στην πολιτική τάξη όταν ανακοίνωσε, στις 16 Απριλίου, ότι ξεκινά απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να αναγκάσει τη σερβική κυβέρνηση να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές στις 18 Δεκεμβρίου.

Οι εκλογές αναμένεται κανονικά να διεξαχθούν το Μάιο του 2012.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Απριλίου 2011, 21:52