Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λετίσια έφθασαν στο Παρίσι για προγραμματισμένη τριήμερη επίσκεψη. Όμως, μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις γαλλικές Άλπεις, ο Ισπανός βασιλιάς ανέβαλε την επίσκεψή του και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Ισπανός βασιλιάς, μετά την απόφαση να διακόψει την επίσημη επίσκεψή του στη γαλλική πρωτεύουσα, δήλωσε: «Μετά από συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, έχουμε πάρει την απόφαση να αναβάλλουμε την επίσημη επίσκεψή μας στη Γαλλία και να την μεταφέρουμε σε άλλη ημερομηνία στο μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 47χρονος βασιλιάς της Ισπανίας είχε προγραμματίσει επίσημη τριήμερη επίσκεψη στο Παρίσι στο πλαίσιο της οποίας θα παρευρισκόταν στα εγκαίνια της έκθεσης του Ισπανού ζωγράφου Ντιέγκο Βελάσκεθ στο Grand Palais και θα εκφωνούσε ομιλία στη γαλλική βουλή την Παρασκευή.

Πριν την εξαγγελία της αναβολής της επίσημης επίσκεψής του στο Παρίσι, ο Ισπανός βασιλιάς έγινε δεκτός μαζί με την σύζυγό του Λετίσια στα Ηλύσια Πεδία από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Από την πλευρά του ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, εξέφρασε την λύπη του για το δραματικό γεγονός και ανακοίνωσε ότι αναβάλλει το πρόγραμμα της ημέρας σε επίσκεψη που πραγματοποιούσε στη βόρεια Ισπανία, προκειμένου να προεδρεύσει σε σύσκεψη στη Μαδρίτη για την οργάνωση μιας Task Force, για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στην πτήση της Germanwings, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντύσελντροφ. Μεταξύ των θυμάτων επέβαιναν και 42 Ισπανοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης