Ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας διέκοψε, χθες το βράδυ, την επίσκεψή του στη Σερβία και επέστρεψε εσπευσμένα στο Όσλο, λόγω της κρίσης με την ομηρία Νορβηγού υπηκόου, ο οποίος απήχθη από μέλη του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς εξέφρασε τη λύπη του για την κρίση και τόνισε ότι ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών, με εντολή της πρωθυπουργού της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, έπειτα από σύντομη συζήτηση στη διάρκεια δείπνου εργασίας, στο οποίο συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, αναχώρησε από το Βελιγράδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Νορβηγίας και του Λουξεμβούργου επισκέφθηκαν τη Σερβία για να συζητήσουν με τη σερβική ηγεσία το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης και σήμερα είχαν προγραμματίσει συνάντηση με τον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Παράλληλα, επρόκειτο να συνομιλήσουν με πρόσφυγες που βρίσκονται στο πάρκο του σταθμού λεωφορείων στο Βελιγράδι και σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Κανίζα, κωμόπολη στη Βοϊβοντίνα στα σύνορα με την Ουγγαρία.

«Εκφράσαμε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στη νορβηγική κυβέρνηση και στην οικογένεια του απαχθέντος, και ευχηθήκαμε να επιλυθεί το θέμα με τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Διαβάστε επίσης: Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ζητάει λύτρα για έναν Νορβηγό και έναν Κινέζο
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 06:43

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης