Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί διέψευσε σήμερα τις δηλώσεις για τη Συρία που του είχαν αποδοθεί, στις οποίες φέρεται να είχε καταγγείλει τη χρήση χημικών όπλων «από το συριακό καθεστώς» εναντίον του λαού του. Η διάψευση αυτή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του πρώην προέδρου, ύστερα από αίτημα των υπερσυντηρητικών να διασαφηνίσει την θέση του για τη Συρία, σύμμαχο της Τεχεράνης.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις (που μου αποδόθηκαν) για την Συρία είναι παντελώς ψευδείς. Δυστυχώς ο συριακός λαός -που έχει εμπλακεί εδώ και τουλάχιστον δυόμισι χρόνια σε έναν εμφύλιο πόλεμο και εξαναγκάζεται να οδηγείται σε εξορία- είναι στο εξής ο στόχος ξένης απειλής που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα μια χρήση, η οποία ακόμη δεν έχει αποδειχτεί, χημικών όπλων», τονίζει αναφερόμενος στην φονική επίθεση στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση αποδόθηκε στις κυβερνητικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ και την Γαλλία που εξετάζουν την επιλογή μιας στρατιωτικής επέμβασης για να «τιμωρήσουν» το καθεστώς.

Το Ιράν υποστηρίζει τις δηλώσεις της Τεχεράνης, σύμφωνα με τις οποίες, οι αντάρτες μπορεί να βρίσκονται πίσω από την επίθεση με τα χημικά όπλα.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης