Ολλανδικό δικαστήριο επέβαλε την «ποινή» της δίμηνης κρατικής κηδεμονίας σε ένα 13χρονο κορίτσι, τη Λόρα Ντέκερ, ώστε να την αποτρέψει να κάνει πραγματικότητα το παράτολμο σχέδιό της.

Τον περίπλου του κόσμου με ιστιοπλοϊκό σκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση από το τριμελές δικαστήριο της Ουτρέχτης αφαιρεί για δύο μήνες την κηδεμονία της μικρής από τους γονείς της, καθώς αυτοί –ο πατέρας της με τον οποίο ζει-υποστηρίζουν τα σχέδιά της, να ταξιδέψει στα αφιλόξενα νερά των ωκεανών ολομόναχη με σύμμαχο τα πανιά και το σκαρί του σκάφους.

Η υπόθεση έχει λάβει διαστάσεις στην Ολλανδία, καθώς είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που κρατικός φορέας παρεμβαίνει για τέτοιου είδους υποθέσεις, αφού δεν υπάρχει επί της ουσίας κάποια αξιόποινη πράξη.

Υπάρχει μόνο η αναγκαιότητα να προστατευτεί η ζωή ενός παιδιού από μια ενέργεια που ενδεχομένως να το θέσει σε μεγάλο κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, παιδοψυχολόγοι θα εξετάσουν τη 13χρονη, για να αξιολογήσουν την ικανότητά της να κάνει το ταξίδι.

Η 13χρονη στο πρώτο της σχόλιο μετά τη δικαστική απόφαση ανέφερε: «Δεν είχα την ίδια ανατροφή, όπως πολλά άλλα παιδιά .Η ναυσιπλοΐα διαδραμάτιζε πάντα έναν σημαντικό ρόλο στην ανατροφή μου και γι’ αυτό θέλω να το κάνω αυτό».

Η Λόρα Ντέκερ είχε προγραμματίσει να περάσει περίπου δύο χρόνια μέσα σε ένα 8μετρο ιστιοπλοϊκό, για να σπάσει το ρεκόρ του πιο νεαρού ιστιοπλόου που έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Το ρεκόρ ανήκει στον Μάικ Πέρχαμ, ο οποίος επέστρεψε σε εννέα μήνες και διένυσε 28.000 ναυτικά μίλια, όντας ο πιο νεαρός άνθρωπος που έκανε τον περίπλου της Γης.

Το ταξίδι του νεαρού Πέρχαμ ολοκληρώθηκε στις 27 Αυγούστου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης