Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τραγικό τον θάνατο του έφηβου Αφροαμερικανού από τις σφαίρες αστυνομικών στο Φέργκιουσον του Μιζούρι και απηύθυνε έκκληση για μία συνετή αντίδραση ύστερα από δύο νύχτες βίαιων διαδηλώσεων, λεηλασιών και συλλήψεων στο προάστιο αυτό του Σεντ Λούις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μάικλ Μπράουν, 18 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Φέργκιουσον, όπου ζουν κυρίως Αφροαμερικανοί, έπειτα από μια συμπλοκή με όπλο μέσα σε περιπολικό. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο νεαρός βρισκόταν μέσα στο όχημα. Λίγο πριν τα ξημερώματα σήμερα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών, τους οποίους νωρίτερα είχε προσπαθήσει να διαλύσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αστυνομικού τμήματος της κομητείας Σεντ Λούις, Μπράιαν Σέλμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι θα διερευνηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης η υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει την οργή της -κυρίως αφροαμερικανικής- τοπικής κοινότητας.

«Γνωρίζω ότι τα γεγονότα των τελευταίων λίγων ημερών έχουν πυροδοτήσει έντονα πάθη, αλλά… καλώ όλους στο Φέργκιουσον του Μιζούρι και σε ολόκληρη τη χώρα να θυμούνται αυτόν τον νεαρό άνδρα με στοχασμό και κατανόηση» ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Νύχτα οργής, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014, 10:50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης