Δηλώσεις με νόημα από τον Νταβούτογλου

Δηλώσεις με νόημα από τον Νταβούτογλου
«Ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε στα Βαλκάνια τη δεκαετία του '90 και τώρα τελειώνει και στη Μέση Ανατολή» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε ότι η χώρα του αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος διέρχονται μια τεράστια αλλαγή και πρόσθεσε πως η ιστορία δεν έχει καταγράψει ποτέ έως σήμερα μία τόσο γρήγορη περίοδο αλλαγής. Ανέφερε ακόμη πως, προκειμένου να ξεπεράσει την περίοδο αυτή των μεγάλων αλλαγών στον αραβικό κόσμο με τις μικρότερες δυνατές ζημιές, καμιά χώρα δεν εργάστηκε τόσο σκληρά, όσο η Τουρκία.

Παράλληλα, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως υπάρχει μία προσπάθεια τον τελευταίο καιρό να παρουσιαστούν ως αντίπαλες η Τουρκία και η Αίγυπτος, οι δύο σημαντικές χώρες της περιοχής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Η κάθε επιτυχία της Αιγύπτου είναι και επιτυχία της Τουρκίας επίσης. Κανείς δεν πρέπει να παίζει ψυχροπολεμικά σενάρια μ’ εμάς» επεσήμανε εμφατικά, ενώ πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια των γεγονότων στη Γάζα η Τουρκία και η Αίγυπτος έμειναν η μία στο πλευρό της άλλης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της «Αραβικής Άνοιξης» η Τουρκία πήρε ρίσκα κι εξήγησε πως το μεγαλύτερο ρίσκο στην τουρκική εξωτερική πολιτική ήταν το γεγονός ότι η Άγκυρα πίεσε τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 10:18