Ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Milliyet», δηλώνει πως «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό πέραν της ομοσπονδίας» και χαρακτηρίζει κρίσιμη φάση τη τριμερή συνάντηση στο Greentree, τονίζοντας: «Μετά τη συνάντηση πρέπει να κινηθούμε για την πολυμερή διάσκεψη. Εάν οι πλευρές δεν σημειώσουν πρόοδο, ο Ο.Η.Ε. δεν θα έχει να κάνει πολλά. Ο Ο.Η.Ε. δεν έχει σχέδιο Β. Δεν μπορεί να υπάρξει στο Κυπριακό λύση εκτός από την ομοσπονδία, διότι για τη λύση αυτή προσπαθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας».

Εκτιμά ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί μέχρι τον Ιούνιο, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταλήξει σε αδιέξοδο η διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα μέχρι τον Ιούνιο. Ελπίζω να μην καταλήξει σε αδιέξοδο η διαδικασία» αναφέρει και εκφράζει την επιθυμία, μετά τη λύση, να γευματίσει στο Βόσπορο με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης