Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τη δημιουργία ενός μηχανισμού αρωγής για την Ελλάδα.

«Η ζώνη του ευρώ πήρε την τύχη της στα χέρια της και συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε ένα μηχανισμό διαχείρισης των κρίσεων στη ζώνη του ευρώ. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, το οποίο, ωστόσο, μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε τους μηχανισμούς οικονομικής και δημοσιονομικής επαγρύπνησης που διαθέτουμε, ώστε παρόμοιες κρίσεις να μην επαναληφθούν ποτέ», τόνισε ο κ. Sarkozy .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε ότι ο βασικός στόχος είναι να μην χρησιμοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός, αφού όπως ανέφερε, όλοι αναμένουν ότι οι συνθήκες των αγορών που ισχύουν για την Ελλάδα σταδιακώς θα εξομαλυνθούν.

Σημείωσε επίσης ότι ο μηχανισμός μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε έσχατη ανάγκη επισημαίνοντας παράλληλα ότι εξασφαλίζει την Ελλάδα να θέσει σε ισχύ τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει χωρίς να απειλείται από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και τις παράλογες συμπεριφορές των αγορών.

Ερωτηθείς για το συνολικό ποσό του μηχανισμού καθώς και τους όρους λειτουργίας του ανέφερε ότι δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες για να μη δώσει έδαφος στην ανάπτυξη κερδοσκοπικών παιχνιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σε ερώτηση για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο σχέδιο αρωγής προς την Ελλάδα, τόνισε ότι δεν ήταν επιλογή της Γαλλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης