Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι απηύθυνε την Πέμπτη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιστολή με την οποία τον προσκάλεσε να εκφωνήσει την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης κατά τη διάρκεια ειδικής κοινής συνεδρίασης των δύο σωμάτων του Κογκρέσου την 29η Ιανουαρίου. 

Η Δημοκρατική Πελόσι έστειλε την επιστολή αυτή στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο μερικές ώρες αφότου εξελέγη πρόεδρος της Βουλής κι ενώ μεγάλο μέρος των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους συνεχίζει να βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, για 13η ημέρα, εξαιτίας της απαίτησης του Τραμπ να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη φάση της ανέγερσης του τείχους που θέλει στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ορίζει «το πνεύμα του Συντάγματός μας, σας προσκαλώ να εκφωνήσετε την ομιλία σας για την Κατάσταση της Ένωσης κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης (των δύο σωμάτων) του Κογκρέσου την Τρίτη 29η Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα της Βουλής», αναφέρει η Πελόσι στην επιστολή. «Ανυπομονώ να σας καλωσορίσω στο Κογκρέσο» προστίθεται στο κείμενο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης