Δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή σχεδιάζει η Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016, 14:41
Δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή σχεδιάζει η Τουρκία
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποκάλυψε σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη έκδοση της «Frankfurter Allgemeine Ζeitung», ότι εξετάζεται η πιθανότητα της επαναφοράς της θανατικής ποινής στη χώρα μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Παράλληλα προαναγγέλλει δεκάδες χιλιάδες δίκες για τους πραξικοπηματίες.

Τέτοιες αποφάσεις δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται «εν θερμώ» λέει ως προς το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής, την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εμφανίσει ως λαϊκή απαίτηση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

«Ίσως η απόφαση για το θέμα αυτό να ληφθεί μετά από δημοψήφισμα. Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα» είπε στη γερμανική εφημερίδα ο Τσαβούσογλου.

Στη γραμμή Ερντογάν, ο ίδιος δήλωσε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υφίσταται μεγάλη πίεση από την κοινή γνώμη να επαναφέρει την θανατική ποινή, υποστηρίζοντας: «Παίρνουμε χιλιάδες SMS και tweets με τα οποία μας λένε "αν δεν επαναφέρεται την θανατική ποινή δεν θα ξαναψηφίσουμε το κόμμα σας"».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016, 14:44