Ο Τυνήσιος δημοσιογράφος, Ταουφίκ Μπεν Μπρικ, έγινε σήμερα το δεύτερο πρόσωπο που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία μετά την ανατροπή την περασμένη εβδομάδα του αυταρχικού προέδρου, Μπεν Άλι.

Ο Μπεν Μπρικ, ο οποίος είχε φυλακιστεί για πέντε μήνες από την κυβέρνηση του Μπεν Άλι, ανακοίνωσε την απόφασή του στο Γερμανικό Πρακτορείο στην Τύνιδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο άλλο πρόσωπο που έχει ως τώρα ανακοινώσει υποψηφιότητα είναι ο Μόνσεφ Μαρζούκι, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου «Κογκρέσου για τη Δημοκρατία», ο οποίος επέστρεψε στην Τυνησία την Τρίτη από την εξορία του στη Γαλλία.

Ο Μπεν Μπρικ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών το Νοέμβριο του 2009 αφού βρέθηκε ένοχος για επίθεση σε μια γυναίκα. Αποφυλακίστηκε πέντε μήνες αργότερα. Οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου είχαν δηλώσει πως η υπόθεση εναντίον του ήταν χαλκευμένη και αποτελούσε απόπειρα να φιμωθεί αυτός ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο οποίος έχει γράψει αρκετά άρθρα επικριτικά για τον Μπεν Άλι σε γαλλικές εφημερίδες και περιοδικά.

«Η πένα μου διαδραμάτισε κορυφαίο ρόλο στην ανατροπή του καθεστώτος του Μπεν Άλι», δήλωσε ο Μπεν Μπρικ μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Βυθίζεται στην πολιτική κρίση η Τυνησία
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011, 11:58

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης