Ο διάσημος στο αμερικανικό κοινό, Sanjay Gupta, δημοσιογράφος ιατρικών θεμάτων, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και γιατρός κλήθηκε να χειρουργήσει μια 12χρονη Αϊτινή εντός του αμερικανικού αεροπλανοφόρου, στα ανοιχτά του Πορτ-ο-Πρενς.

Η ιατρική ομάδα του αεροπλανοφόρου Carl Vinson είχε ήδη πραγματοποιήσει μία επέμβαση στο κορίτσι, όμως χρειαζόταν και δεύτερη εγχείριση επειδή στο κρανίο του είχε σφηνωθεί ένα θραύσμα μήκους 1,2 εκατοστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούτε στο πλοίο, ούτε στην ευρύτερη περιοχή της αϊτινής πρωτεύουσας υπήρχε νευροχειρουργός και έτσι κλήθηκε ο Sanjay Gupta, ο οποίος είναι γιατρός σε νοσοκομείο της Ατλάντα και ταυτόχρονα καλύπτει τα θέματα υγείας για λογαριασμό του CNN.

“Τηλεφωνήσαμε στην Ατλάντα (όπου βρίσκεται η έδρα του CNN) και μας έφεραν σε επαφή με το δόκτορα Sanjay Gupta που βρισκόταν στο Πορτ-ο-Πρενς”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της πλωτής αμερικανικής βάσης.

Έτσι, ο 40χρονος δημοσιογράφος άφησε στην άκρη το μικρόφωνο, φόρεσε τα γάντια του και χειρούργησε το κορίτσι, μαζί με έναν άλλο γιατρό του πλοίου. Το θραύσμα αφαιρέθηκε και η μικρή αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως, διαβεβαίωσε. “Είναι τιμή μου που βοήθησα” είπε ο δόκτωρ Gupta.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Gupta αφήνει το ρεπορτάζ για να βοηθήσει συνανθρώπους του. Παλαιότερα, όταν κάλυπτε τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, είχε πραγματοποιήσει άλλες πέντε χειρουργικές επεμβάσεις.

Πέρυσι είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, να αναλάβει επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, αλλά τελικά αρνήθηκε τη θέση.

Διαβάστε επίσης:

Στην αγκαλιά των ΗΠΑ τα ορφανά της Αϊτής, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010, 03:16

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης