Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας και της Ρωσίας στην Κίτρινη Θάλασσα μπήκαν αισίως στην πέμπτη ημέρα πραγματοποίησης τους. Εικόνες από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, έδειχναν τέσσερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας και τρία πλοία ανεφοδιασμού να κάνουν χρήση πραγματικών πυρών συμμετέχοντας σε προγραμματισμένες ασκήσεις μαζί με 16 ακόμη κινεζικά πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, τα γυμνάσια πραγματοποιούνται στα ανοικτά της στρατιωτικής βάσης «Γκινγκντάο» στην επαρχία Σαντόνγκ, με δύο υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας να λαμβάνουν μέρος στο εικονικό πεδίο της μάχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεργασία της Κίνας με τη Ρωσία έχει γίνει εντονότερη τα τελευταία χρόνια καθώς το Πεκίνο επιθυμεί να εισάγει ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μόσχα προκειμένου να τροφοδοτήσει την οικονομία της η οποία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως η «Θαλάσσια Συνεργασία 2012» αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα της Κίνας προς γειτονικές και όχι μόνο χώρες πως παραμένει σε επιφυλακή, έτοιμη να υπερασπιστεί τα οικονομικά της συμφέροντα και την εδαφική της ακεραιότητα. Η Κίνα βρίσκεται σε διαμάχη με την Ταϊβάν, το Μπρουνέι, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και Βιετνάμ για την ΑΟΖ σε μεγάλο τμήμα της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας. Κι όλα αυτά ενώ ήδη η Ινδία πραγματοποίησε πριν από λίγο χρονικό διάστημα την πρώτη της επιτυχημένη εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Επίδειξη ισχύος στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 04:20
Δείτε την εκτόξευση του πρώτου βαλλιστικού πυραύλου της Ινδίας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012, 22:51 

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης