Περισσότερα από 9.500 μέλη και υποστηρικτές του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox γέμισαν το κλειστό στάδιο του Palacio de Vistalegre στη Μαδρίτη το πρωί της Κυριακής, σε μία πολιτική εκδήλωση που οργανώθηκε υπό το σύνθημα «Εκλογές τώρα».

Παράλληλα, περίπου 3.000 άτομα παρέμειναν έξω από την αίθουσα, δείχνοντας την έμπρακτη υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία του κόμματος, σύμφωνα με ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας Contexto (CTXT) στον λογαριασμό της στο Twitter.

Μεταξύ των επιφανών προσκεκλημένων από το Vox, στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο δημοφιλής ταυρομάχος Μοράντε ντε λα Πουέβλα, ο γνωστός για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του δημοσιογράφος Έρμαν Τερτς (που έχει εργασθεί ως κύριος αρθρογράφος σε μέσα ενημέρωσης με μεγάλη επιρροή, όπως El Pais, ABC, EFE), ο επίσης δημοφιλής δημοσιογράφος Λουίς ντελ Πίνο, ο πρόεδρος της ιστοσελίδας INTERECONOMIA Χούλιο Νίθα, ο ανώτερος αστυνομικός Αλφρέδο Περδιγέρο και ο στρατηγός Τσιτσάρο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συντελεστές της παρουσίασαν ένα σχέδιο με 100 προτάσεις μέτρων, προκειμένου να επιλυθούν αυτά που κατά τη γνώμη τους αποτελούν τα επείγοντα προβλήματα της ισπανικής κοινωνίας. Ένα από τα μέτρα αυτά περιλαμβάνει την πρόταση για απέλαση των παράνομων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, ως πανάκεια για την καταπολέμηση της μετανάστευσης, σύμφωνα με τον εισηγητή του Γκιγιέρμο Φερνάνδεθ.
Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης ανήλθε στα 93.000 ευρώ και, όπως αναφέρει το ίδιο το κόμμα μέσω του ανακοινωθέντος του, θα καλυφθεί από τις εισφορές των μελών του.

Στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Χαβιέρ Ορτέγα εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’. «Έχουμε έναν σαφή στόχο: οι Ισπανοί θα πρέπει να έρχονται πάντα πρώτοι. Κι εκφράζουμε μια δέσμευση: Μαζί θα κάνουμε την Ισπανία και πάλι μεγάλη. Ζήτω η Ισπανία και ζήτω ο Βασιλιάς!» τόνισε ο ίδιος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης