Δύο ακόμη εμπειρογνώμονες στην Ιαπωνία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Απριλίου 2011, 12:54
Δύο ακόμη εμπειρογνώμονες στην Ιαπωνία
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) θα στείλει δύο εμπειρογνώμονες στην Ιαπωνία για να λάβει πληροφορίες από πρώτο χέρι σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1) που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Δύο εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ θα συναντηθούν με ιάπωνες αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα πυρηνικής ενέργειας από τις 4 Απριλίου και μετά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που ανήρτησε χθες Παρασκευή στον ιστότοπό της η υπηρεσία.

Η ΙΑΕΑ έχει ήδη στείλει εμπειρογνώμονες στην Ιαπωνία οι οποίοι ελέγχουν τα επίπεδα ραδιενέργειας.

«Η Υπηρεσία, σε συμφωνία με την ιαπωνική κυβέρνηση, θα στείλει δύο εμπειρογνώμονες σε θέματα πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Στόχος αυτής της επίσκεψης είναι η ανταλλαγή απόψεων με τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες της Ιαπωνίας και η συλλογή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση των αντιδραστήρων στο Φουκουσίμα Νταϊίτσι, σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται και τα μελλοντικά σχέδια για να μετριαστούν οι επιπτώσεις του ατυχήματος», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Απριλίου 2011, 12:57