Δύο από τους αντιπάλους του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων συμφωνούν με την έναρξη διαδικασίας για την καθαίρεσή του

Δύο από τους αντιπάλους του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων συμφωνούν με την έναρξη διαδικασίας για την καθαίρεσή του

Δύο από τους τρεις Ρεπουμπλικάνους που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020 εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασαν τη στήριξή τους στη διαδικασία που ξεκίνησαν οι Δημοκρατικοί με στόχο την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου.

«Η παράνομη επιχείρηση με την Ουκρανία στην οποία εμπλέκεται ο πρόεδρος είναι ένας συνδυασμός προδοσίας, δωροδοκίας και άλλων σοβαρών εγκλημάτων και αδικημάτων» δήλωσε ο Γουέλς, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.

«Το μόνο που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι είναι λόγος για την απομάκρυνση (του Τραμπ) από την προεδρία» επεσήμανε κατά τη διάρκεια συζήτησης που οργάνωσε ο ιστότοπος Business Insider.

Ο Γουόλς, ραδιοφωνικός παραγωγός και πρώην γερουσιαστής από το Ιλινόις, συμφώνησε.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ικανός να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ» δήλωσε μιλώντας στην ίδια συζήτηση. «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αξίζει να παραπεμφθεί (σε δίκη για την καθαίρεσή του) πολύ σύντομα» πρόσθεσε.

Η εκδήλωση αυτή στη Νέα Υόρκη δεν είχε εγκριθεί από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι στηρίζει πλήρως την επανεκλογή Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν συμμετείχε στη συζήτηση αυτή και έχει χαρακτηρίσει στο Twitter την έρευνα με στόχο την καθαίρεσή του «κυνήγι μαγισσών».

Ο Τραμπ έχει απορρίψει τους αντιπάλους του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ως «αστείους» και «γελοίους».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μη συμμετάσχει στη συζήτηση η Έριν Περίν, αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, απάντησε ότι θα ήταν «ανώφελη».

Έρευνα του Reuters/ Ipsos που διενεργήθηκε το διάστημα 16 με 20 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι το 82% των εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικάνων εγκρίνει το έργο του Τραμπ ως προέδρου. Άλλη δημοσκόπηση αυτήν την εβδομάδα έδειξε ότι το 37% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για την καθαίρεσή του, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με το 41% που είχε την ίδια άποψη νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 09:12