Δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από το ΙΚ σε χωριό κοντά στη Μοσούλη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 18:01
Δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από το ΙΚ σε χωριό κοντά στη Μοσούλη
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν δύο Ιρακινούς δημοσιογράφους σε ένα χωριό στα νότια της Μοσούλης, ανακοίνωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο όπου εργάζονταν τα θύματα.

Το κανάλι «Χούνα Σαλαχεντίν» δεν διευκρίνισε πότε σημειώθηκε αυτή η επίθεση. Όμως μαχητές του ΙΚ είχαν διεισδύσει στο χωριό Ιμάμ Γάρμπι στις αρχές της εβδομάδας και οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν να τους εκδιώξουν από εκεί, σύμφωνα με πηγές του στρατού.

«Ο συνάδελφός μας, ο Χαρμπ Χάζα αλ Ντουλέιμι, ανταποκριτής του καναλιού Χούνα Σαλαχεντίν και ο Σουντάντ αλ Ντούρι, ο εικονολήπτης, σκοτώθηκαν στο Ιμάμ Γάρμπι», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα πάντα με το κανάλι, ένας τρίτος δημοσιογράφος παραμένει μπλοκαρισμένος στο χωριό αυτό, μαζί με τα πτώματα των δύο συναδέλφων του.

Ο ταξίαρχος Σάαντ Μάαν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο δημοσιογράφων. Πρόσθεσε ότι και άλλοι δημοσιογράφοι έχουν αποκλειστεί σε ένα σπίτι, μαζί με αστυνομικούς. Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας προσπαθούν να προσεγγίσουν το κτίριο αυτό για να τους απεγκλωβίσουν αλλά εμποδίζονται από τους ελεύθερους σκοπευτές του ΙΚ.

Τον περασμένο μήνα δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι και ο Ιρακινός βοηθός τους σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στη Μοσούλη ενώ ένας άλλος Γάλλος δημοσιογράφος τραυματίστηκε.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 18:07