Δύο γυμνόστηθες στο Βατικανό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 21:52
Δύο γυμνόστηθες στο Βατικανό
Δύο γυναίκες γύμνωσαν νωρίτερα απόψε τα στήθη τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, την ώρα που οι καρδινάλιοι αποσύρονταν στην Καπέλα Σιξτίνα για να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής του νέου πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον δύο γυμνόστηθες γυναίκες συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έληξε με την επέμβαση της αστυνομίας. Οι γυναίκες είχαν γράψει στα σώματά τους τις φράσεις «Όχι άλλος πάπας» και «Όχι πια παιδεραστία».

Λίγη ώρα πριν ακτιβίστριες είχαν απελευθερώσει ροζ καπνό από ένα λόφο, σε μικρή απόσταση, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι οι γυναίκες παραμένουν αποκλεισμένες από τη λήψη αποφάσεων στο Βατικανό.

Οι φεμινιστικές οργανώσεις ζητούν εδώ και πολλά χρόνια περισσότερες αρμοδιότητες εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία επιτρέπει μόνο σε άνδρες να χειροτονούνται ιερείς.

Τα στοιχεία των γυναικών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα γυναικών, μελών της ουκρανικής φεμινιστικής οργάνωσης Femen, οργάνωσε μια παρόμοια κινητοποίηση στο Μιλάνο, την ώρα που προσερχόταν σε εκλογικό κέντρο ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας.


Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 22:30