Δύο ύποπτα κρούσματα Έμπολα στο Μάλι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014, 15:12
Δύο ύποπτα κρούσματα Έμπολα στο Μάλι
Δύο άνθρωποι ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, αφού ήρθαν σε επαφή με το δίχρονο κορίτσι που πέθανε από την ασθένεια στο Μάλι την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Μια επιδημιολογική έρευνα που διεξήγαγαν οι δύο υπηρεσίες την Πέμπτη και περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters σήμερα περιγράφει με λεπτομέρειες το ταξίδι του νηπίου από τη Γουινέα στο Μάλι μαζί με τη γιαγιά του, την πεντάχρονη αδελφή του και τον θείο του, και δείχνει ότι ενδέχεται να ήρθε σε επαφή με 141 ανθρώπους συνολικά, 57 εκ των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Από τις 84 επαφές που έχουν εντοπιστεί έως τώρα μόνο ένα πρόσωπο ενδέχεται να έχει μολυνθεί από τον Έμπολα, όμως δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες εξετάσεις για να το επιβεβαιώσουν.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί εξετάσεις σε ακόμη τέσσερα ύποπτα κρούσματα, με τρία αρνητικά αποτελέσματα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από το τέταρτο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014, 15:12