Δύο Κινέζοι πολίτες στο Βιετνάμ, πατέρας και γιος, έχουν διαγνωστεί με τον νέο κοροναϊό αλλά βρίσκονται σε «καλή κατάσταση», δήλωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το ξέσπασμα του ιού έχει σκοτώσει 17 άτομα και έχει μολύνει περισσότερους από 630 ανθρώπους στην Κίνα, ενώ οι Αρχές σε όλο τον κόσμο εργάζονται για την πρόληψη μιας παγκόσμιας πανδημίας. «Το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να παρακολουθεί για ύποπτα συμπτώματα στα αεροδρόμια της Να Τρανγκ και της Ντα Νανγκ, όπου φτάνουν πολλοί Κινέζοι επισκέπτες» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Νγκουιέν Τρουόνγκ Σον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι οι επισκέπτες από μολυσμένες περιοχές θα παρακολουθούνται στενά και θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις». Ο πατέρας και ο γιος εισήχθησαν σε νοσοκομείο την Τετάρτη, αφού παρουσίασαν σημάδια πυρετού και υποβάλλονται σε θεραπεία στο νοσοκομείο Cho Ray στην πόλη Χο Τσι Μινχ, δήλωσε το Υπουργείο. Ο γιος έφτασε πρόσφατα στο Βιετνάμ από την κινεζική πόλη Γουχάν, όπου ο νέος ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά, και είχε ταξιδέψει στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι και στη νότια πόλη Να Τρανγκ πριν νοσηλευτεί.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης