Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννιά τραυματίστηκαν σε επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από το Έμπαϊρ Στέιτ Μπίλντινγκ στο κέντρο της Νέας Υόρκης, μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ο δράστης. Η κατάσταση των τραυματιών χαρακτηρίζεται σταθερή και ιατρικές πηγές αναφέρουν ότι όλοι θα αναρρώσουν των τραυμάτων τους, μεταδίδει το NBC News.

Σχεδόν από την αρχή, ξεκαθαρίστηκε πως δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο του FBI. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τα όσα μεταδίδει η New York Post, ένας εργαζόμενος στην περιοχή Midtown, καταδίωξε έναν συνάδελφό του ή τον εργοδότη του (σ.σ. δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί) και τον πυροβόλησε στον δρόμο έξω από το Έμπαϊρ Στέιτ Μπίλντινγκ και στη συνέχεια, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους πεζούς που περνούσαν από το σημείο. Τη δράση του ανέκοψε ένας αστυνομικός που τον πυροβόλησε. Τελικά, ο 41χρονος δράστης, όπως μετέδωσε το NBC News, απολύθηκε χτες και για τον λόγο αυτό φαίνεται πως οδηγήθηκε στην πράξη αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των τραυματιών, συγκαταλέγεται κι ένας 13χρονος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η New York Post. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία St. Luke και Bellevue.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν ένας άνδρας ξαφνικά έβγαλε όπλο κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στις 9.00 το πρωί (τοπική ώρα), στη συμβολή των 34ης όδου και Πέμπτης λεωφόρου.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο και κανείς εκ των εργαζόμενων και των επισκεπτών του κτηρίου δεν μπορεύσε για αρκετή ώρα να εξέλθει (η άδεια δόθηκε περί τις 17.30- ώρα Ελλάδος), όπως και δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς τις γύρω από το Έμπαϊρ Στέιτ Μπίλντινγκ οδούς.

Αρχικά, αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός πως ένας αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο NBC News έκανε λόγο πως είδε «έναν άνδρα αιμόφυρτο στη μύτη και τον λαιμό να κείτεται στο πάτωμα», γεγονός που έκανε αδιευκρίνιστο το αν οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν εντός του κτηρίου και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στις γύρω οδούς.

Δείτε το βίντεο του Associated Press, όπως κατέγραψε την κατάσταση από αέρος λίγα μόλις λεπτά μετά το περιστατικό:

Δείτε το βίντεο από τα πρώτα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, όπως κατάγραφηκε από τη new York Post:

Για το περιστατικό παρέθεσε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Mike Bloomberg. Μεταξύ αυτών που ανέφερε, είπε ότι ίσως κάποιοι από τους τραυματίες να μη δέχθηκαν πυρά μόνο από τον 41χρονο δράστη, αλλά και από τους δύο αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο κατά την προσπάθειά τους να σταματήσουν τον 41χρονο που βρισκόταν σε αμόκ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης