Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την εμφάνιση δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας ιογενούς πνευμονίας στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό» ανέφερε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέο κρούσμα στη Βαυαρία

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού καταγράφηκε στη Βαυαρία, ανεβάζοντας στα πέντε τον συνολικό αριθμό των περιστατικών επί γερμανικού εδάφους. Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το πέμπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού μετρά πλέον η Γερμανία. Πρόκειται και πάλι για συνεργάτη της ίδιας εταιρείας (Webasto στη βόρεια Βαυαρία), όπου είχε καταγραφεί την Τρίτη και το πρώτο περιστατικό στη Γερμανία και ο οποίος είχε μολυνθεί από Κινέζα συνάδελφο. Η τελευταία βρισκόταν στη Βαυαρία προ 10ημέρου για ένα εταιρικό σεμινάριο, αφού προηγουμένως είχε επισκεφτεί τους γονείς της στο Γιουχάν, την εστία της επιδημίας του νέου κοροναϊού στην Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βαυαρικές αρχές βρίσκονται τώρα σε αναζήτηση περαιτέρω ατόμων που έχουν έρθει πιθανότατα σε επαφή με τους πέντε. Μέχρι στιγμής ο κύκλος αυτός έχει περιοριστεί περίπου στα 110 άτομα, τα οποία και υποβάλλονται σε εξετάσεις. Τα αποτελέσματα αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παγκόσμιος συναγερμός

Για το νέο περιστατικό δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες ως προς την ταυτότητα του ασθενούς. Όσον αφορά δε τα τέσσερα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, η κατάσταση της υγείας τους βαίνει άκρως σταθερή και ικανοποιητική αφού, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάζουν πλέον κανένα απολύτως σύμπτωμα της ιογενούς πνευμονίας.

Εν τω μεταξύ παγκόσμιο συναγερμό που συνεπάγεται τη λήψη άμεσων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού κήρυξε τελικά χθες η επιτροπή έκτακτης ανάγκης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Στην Κίνα ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε δραματικά στα 213, ενώ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 9.692. Σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφονται πλέον πάνω από 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε περίπου 20 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Deutsche Welle

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης