Δίωξη εις βάρος της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες άσκησε η εισαγγελία για την υπόθεση της πολύνεκρης επίθεσης που σημειώθηκε στο εβραϊκό κέντρο του Μπουένος Άιρες, το 1994.

Η πρόεδρος κατηγορείται ότι έβαλε εμπόδια ώστε να μην εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εις βάρος των φερόμενων ως δραστών της επίθεσης, όλοι τους Ιρανοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας Νίσμαν επρόκειτο να καταθέσει στο Κογκρέσο τα επιχειρήματά του που θα αποδείκνυαν -όπως ο ίδιος υποστήριζε- ότι η πρόεδρος παρεμπόδισε την έρευνα για την εμπλοκή του Ιράν στην βομβιστική επίθεση εναντίον εβραϊκού κέντρου (ΑΜΙΑ) το 1994 κατά την οποία σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη κατάθεσή του. Το διαμέρισμά του ήταν κλειδωμένο με το κλειδί στην πόρτα.

Η επίθεση στο εβραϊκό κέντρο της αργεντινής πρωτεύουσας (στη χώρα ζει μια από τις πολυπληθέστερες εβραϊκές κοινότητες του κόσμου) εξακολουθεί να συγκλονίζει, αλλά και να βασανίζει την χώρα, δεδομένου ότι κανείς δεν έχει ακόμα καθίσει στο εδώλιο.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης