Η μητέρα του Σεργκέι Μαγκνίτσκι, του δικηγόρου του επενδυτικού ταμείου Hermitage Capital ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 2009, ζήτησε σήμερα να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του γενικού εισαγγελέα και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων για το θάνατο του γιου της.

Ο δικηγόρος Νικολάι Γκορόχοφ έστειλε στην ερευνητική επιτροπή μια δήλωση της μητέρας του Μαγκνίτσι με την οποία ζητά να ξεκινήσει έρευνα εναντίον του γενικού εισαγγελέα Γιούρι Τσάικα, υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικού, της μυστικής υπηρεσίας FSB (πρώην KGB) και του σωφρονιστικού συστήματος, όπως ανέφερε το επενδυτικό ταμείο σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από το θάνατο του γιου μου εδώ και ενάμισι χρόνο (…) έχω στην κατοχή μου στοιχεία που μαρτυρούν ότι πέθανε λόγω εκούσιας βίας», γράφει στην αίτησή της η Ναταλία Μαγκντίτσκαγια.

Ο Μαγκνίτσκι συνελήφθη το 2008 με την κατηγορία της φοροδιαφυγής αφού είχε καταγγείλει μια μεγάλη φορολογική απάτη ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία υποστήριζε ότι εμπλέκονται αξιωματούχοι της αστυνομίας και της εφορίας. Πέθανε στις 16 Νοεμβρίου 2009 από οξεία καρδιακή ανεπάρκεια, σε ηλικία 37 ετών.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης