Ένας εργοδηγός σε εργοστάσιο αρμάτων μάχης, ο οποίος είχε προτείνει τον Δεκέμβριο να προστατεύσει τον τότε πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν από τους διαδηλωτές, θα είναι στο εξής ο προσωπικός εκπρόσωπος του νέου προέδρου στην περιοχή των Ουραλίων.

Ο Ιγκόρ Χολμάνσκιχ, εργοδηγός στα εργοστάσια Ουράλ-Βαγκόν-Ζαβόντ του Νίζνι Ταγούιλ (μια από τις κυριότερες μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας) έγινε γνωστός λίγες ημέρες μετά την πρώτη ογκώδη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στη Μόσχα, όταν συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Θα ήθελα να πω όσον αφορά αυτές τις διαδηλώσεις ότι αν δεν τα καταφέρνει η αστυνομία, τότε οι συνάδελφοι κι εγώ είμαστε έτοιμοι να έρθουμε (στη Μόσχα) και να υπερασπιστούμε τη σταθερότητά μας, σεβόμενοι φυσικά τους νόμους”, είχε δηλώσει τότε ο Χολμάνσκιχ, όρθιος δίπλα στην αλυσίδα συναρμολόγησης των αρμάτων και περιστοιχιζόμενος από γεροδεμένους εργάτες, ντυμένους με μπλε φόρμες.

Η δήλωσή του προκάλεσε τα χειροκροτήματα του κοινού που παρακολουθούσε την εκπομπή στο στούντιο.”Ελάτε, ελάτε, όμως όχι τώρα. Ελπίζω σε μια άλλη ευκαιρία”, απάντησε χαμογελώντας ο Πούτιν.
Η δημόσια ρωσική τηλεόραση έδειξε σήμερα τον Πούτιν να υποδέχεται τον Χολμάνσκιχ στο γραφείο του και να του προτείνει να αναλάβει εκπρόσωπός του στα Ουράλια.

“Νομίζω ότι είναι σωστό εσείς, που περάσατε τη ζωή σας στο εργοστάσιο και ξέρετε πώς ζουν οι άνθρωποι, να αναλάβετε αυτή τη θέση”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Το 2004 ο Πούτιν είχε ιδρύσει θέσεις εκπροσώπων του Κρεμλίνου στην επαρχία, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που στόχευε να ενισχύσει τις εξουσίες της κυβέρνησης της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμως, οι εκπρόσωποι αυτοί δεν έχουν κάποια ιδιαίτερα προνόμια, όμως η άμεση σχέση τους με τον ισχυρό άνδρα της χώρας τους προσδίδει σημαντική επιρροή.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης