Ο Τζέφρι Φέλτμαν, κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης για την περιφέρεια της Μέσης Ανατολής, αναμένεται να εγκαταλείψει την κυβέρνηση των Η.Π.Α. προκειμένου να αναλάβει μια σημαντική θέση στον Ο.Η.Ε..

Βοηθός υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ζητήματα Εγγύς Ανατολής, αναμένεται να αντικαταστήσει τον Λιν Πάσκοου, άλλον έναν Αμερικανό διπλωμάτη καριέρας, αναλαμβάνοντας αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για πολιτικά θέματα στον Ο.Η.Ε., μια από τις κορυφαίες θέσεις στον διεθνή οργανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόσωπο που έχει αυτή τη θέση του Ο.Η.Ε. αναμιγνύεται ενεργά στην κατάρτιση της πολιτικής των Ηνωμένων Εθνών σε ό, τι αφορά στην ειρηνευτική διαδικασία για το Μεσανατολικό και άλλες συρράξεις.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών και του Ο.Η.Ε. απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες σχετικά με τον διορισμό.

Ο Τζέφρι Φέλτμαν έχει εκτενή εμπειρία στη Μέση Ανατολή και έχει υπηρετήσει στη θέση του πρεσβευτή των Η.Π.Α. στον Λίβανο, ως επικεφαλής της Προσωρινής Συμμαχικής Αρχής στην επαρχία Ιρμπίλ του Ιράκ και σε μια ανώτατη θέση στο γενικό προξενείο των Η.Π.Α. στην Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα στην διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε στις πρεσβείες των Η.Π.Α. στο Ισραήλ, στην Τυνησία, στην Ουγγαρία και στην Αϊτή. Μιλάει γαλλικά, αραβικά και ουγγρικά.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης