Ο Ιάπωνας υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών, Γιοσιτάκα Σίνο επισκέφτηκε την Παρασκευή το αμφιλεγόμενο μνημείο Γιασουκούνι Σρίνε στο Τόκιο. Ο υπουργός επισκέφθηκε νωρίς το πρωί το ιερό όπου τιμούνται οι ψυχές των 2,5 εκατομμυρίων Iαπώνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της χώρας τους.

Η ενέργεια αυτή μπορεί να προκαλέσει την οργή της Κίνας και της γειτονικής Νότιας Κορέας καθώς το συγκεκριμένο μνημείο είναι ένα σύμβολο του ιαπωνικού μιλιταρισμού του περασμένου αιώνα. «Έκανα αυτό το προσκύνημα ως ιδιώτης. Πενθώ τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο και προσεύχομαι για την ειρήνη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιάπωνας υπουργός. «Δεν νομίζω ότι οδηγεί σε μια διπλωματική διαμάχη », προσέθεσε. Ο κ. Σίντο, είναι υπουργός της δεξιάς κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχέσεις της Ιαπωνίας με τους γείτονές της, χαρακτηρίζονται ακόμη και σήμερα από τη μνήμη των θηριωδιών που διαπράχθηκαν από τα αυτοκρατορικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του αποικισμού της Χερσονήσου της Κορέας (1910-1945) και κατά τη διάρκεια της μερικής κατοχής της Κίνας (1931-1945).

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης